Om vår returpolicy – ASHER

Om vår returpolicy

ASHER, liksom kommersiella tredjepartssäljare på Asher.se, erbjuder returer för de flesta artiklar inom 30 dagar efter mottagande av försändelsen. Du hittar de tillämpliga villkoren på denna sida.

 

Du har rätt att ångra ditt köp utan anledning inom 14 dagar från det att du mottog varorna för mer information och instruktioner om din lagstadgade ångerrätt och hur du nyttjar den).

 

Samma undantag gäller för denna frivilliga returgaranti som för ångerrätten. Följande produkter kan således inte returneras enligt returgarantin (om de inte är defekta):

 • Produkter som inte är lämpliga för retur av hälso- eller hygienskäl och vars försegling avlägsnats efter leverans eller på grund av sin beskaffenhet har sammanblandats oskiljaktigt med andra produkter efter leveransen
 • Ljud- eller videoinspelningar eller datorprogramvara i förseglad förpackning om förseglingen har brutits efter leverans
 • Produkter som är tillverkade enligt kundens specifikationer eller skräddarsydda för personliga behov
 • Produkter som snabbt kan förstöras eller vars utgångsdatum snabbt skulle överskridas
 • Tjänster, om leverantören har tillhandahållit dem i sin helhet
 • Tidningar eller illustrerade publiceringar, med undantag för prenumerationsavtal
 • Alkoholhaltiga drycker vars pris avtalades vid ingåendet av köpeavtalet, men som kan levereras efter 30 dagar och vars nuvarande värde beror på marknadsfluktuationer som säljaren inte har något inflytande över

Observera: Enligt vår returpolicy måste en returnerad artikel vara i samma skick som den mottogs. Detta innebär att nya artiklar ska returneras oanvända och hela, och i det skick som du fick dem från ASHER (inkluderar alla tillbehör). Du hittar mer information om detta i relation till särskilda produktkategorier nedan.

Borttagning av personuppgifter

När du returnerar en produkt av någon anledning, måste du återställa den till det skick den var när du mottog den från Asher. I detta avseende måste du radera helt, ta bort och eliminera alla personuppgifter som rör dig och/eller tredje part som eventuellt kan finnas i produkten, och du måste avlägsna alla konton som eventuellt kan vara kopplade till produkten. Du kommer att vara fullt ansvarig för eventuella dataintrång som kan uppstå om du inte gör detta. Du måste ta bort alla föremål som inte hör till den returnerade produkten såsom den ursprungligen mottagits från Asher. Detta gäller både i förhållande till den returnerade produkten och från lådan som innehåller den returnerade produkten. Asher ansvarar inte för sådana föremål som felaktigt lämnas kvar av dig i den returnerade produkten eller i lådan som innehåller den returnerade produkten. Du samtycker till och accepterar att den returnerade produkten kommer att bli Ashers egendom, och att Asher därför har rätt att sälja den till tredje part efter Asher eget gottfinnande.

Informationen som markeras med * gäller endast artiklar som säljs direkt av Asher, samt artiklar som säljs av tredjepartssäljare men som Fraktas från Asher ("Fraktas från Asher"). Om du returnerar varor som köpts från och levereras av tredjepartssäljare, kontakta säljaren Direkt. 

 

Märkesetiketter, garantikort, intyg, klistermärken, specialförpackning

Märkesetiketter, garantikort, intyg (t.ex. gällande äkthet, hårdhet och uppskattat värde) och klistermärken måste lämnas kvar på eller tillsammans med produkten om du vill returnera den. Dessa produkter, såväl som specialtillverkade produkter, måste också returneras i sin originalförpackning.

Fraktsedel och returer  

För accepterade returförfrågningar får du en e-postetikett via email som du kan komma åt och skriva ut. Kom ihåg att returfraktkostnaderna dras från din återbetalning. ( Avgifter beror på din artikel )

 

När du har rätt till återbetalning

Asher behöver inte återbetala eller ersätta en beställning om du vägrar att returnera artikeln. Detta gäller om inget annat är överenskommet med säljaren

 • Du ska kontakta oss inom maximum 1 vecka. 
 • Du ska inte använda varan 
 • Retur efter 14 dagar men inom 30 dagar från mottagandet
 • Om produkten skadas under transporten, inte vår ansvar 

OBS

 • Du måste meddela oss om du vill returnera produkten inom 14 dagar efter mottagandet.